فناوری اطلاعات

فناوری اطلاعات، (به انگلیسی: Information Technology یا IT ) همان‌طور که به وسیله انجمن فناوری اطلاعات آمریکا (ITAA) تعریف شده‌است، «به مطالعه، طراحی، توسعه، پیاده‌سازی، پشتیبانی یا مدیریت سامانه‌های اطلاعاتی مبتنی بر رایانه، به‌ویژه برنامه‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزار رایانه می‌پردازد».

تماس با ما


فناوری اطلاعات(it) چیست؟

فناوری اطلاعات یا IT اساساً به برنامه‌های کامپیوتری می‌پردازد. امروزه محیط‌های کاری کاملاً به کامپیوتر وابسته هستند. این امر نیاز به تهیه و به ‌روز رسانی مداوم نرم افزارهای کامپیوتری هم چون نرم افزارهای مدیریت پروژه جهت برآوردن ملزومات مربوطه را به دنبال داشته است. این ملزومات عبارتند از ذخیره سازی و حفاظت از محتوا، پردازش و انتقال اطلاعات اختصاصی و بازیابی ایمن اطلاعات در صورت نیاز. فناوری اطلاعات به ارتقای فناوری کامپیوتر منجر گردیده و در بر گیرنده‌ی همه فرآیندها از نصب برنامه گرفته تا ایجاد پایگاه‌ داده می‌باشد.

اصلی ترین وظیفه شرکت خدمات IT ، مشاوره در زمینه فعالیت های فناوری اطلاعات سازمان است که در جهت رفع ایراد ها و مشکلات IT صورت می‌گیرد پشتیبانی از ارتباطات مبتنی بر اینترنت؛ برای مثال پشتبانی از تلفن های تحت شبکه ویپ و کنفرانس های ویدئویی جزئی از خدمات IT محسوب می‌شوند تامین امنیت سایبری یکی دیگر از وظایف شرکت خدمات IT است؛ با این کار از ورود برنامه‌های مخرب به شبکه شما جلوگیری می‌شود از دیگر وظایف شرکت خدمات فناوری اطلاعات میتوان به پشتیبانی و بکاپ گیری اطلاعات سازمان اشاره کرد که با این کار خیال شما در هر زمانی از اطلاعات سازمانتان آسوده است ارائه خدمات مبتنی بر ابر؛ خدمات ابری نیز جزء خدمات IT به حساب میایند که از جمله مزیت های های آن میتوان به نیاز نداشتن فضای فیزیکی در سازمان اشاره کرد


مزایای فناوری اطلاعات چیست؟

ایجاد یک سیستم به هم پیوسته ما را قادر می‌سازد اطلاعات را به اشتراک بگذاریم و موانع زبانی میان قاره‌ها را برطرف نماییم. فرو پاشی مرزهای جغرافیایی دنیا را به یک "دهکده‌ی جهانی" تبدیل نموده است. فناوری نه تنها ارتباطات را ارزان‌تر بلکه سریع‌تر و مداوم‌تر نموده است. ابزارهای شگفت انگیزی هم چون پیامک، ایمیل و پاسخگوی اتوماتیک که توسط برنامه‌های کامپیوتری پشتیبانی می‌شوند زمینه‌ی برقراری ارتباط را گسترده‌تر نموده‌اند.


• کارایی هزینه

فرآیندهای تجاری کامپیوتری و اینترنتی باعث گردیده‌اند بسیاری از کسب و کارها در راستای افزایش بهره‌وری، دست یابی به سود بیشتر، ایجاد شرایط کاری روان، و جذب مشتریان جهانی به اینترنت روی آورند. کسب و کارها اصولاً به کمک فناوری اطلاعات توانسته‌اند فرآیندهای کاری خود را روان‌تر سازند و بدین طریق از کارایی هزینه و سود آوری بالاتر بهرمند گردند. مردم به کمک فناوری اطلاعات می‌توانند کسب و کار خود را 24 ساعت روز و در طول 7 روز هفته حتی از جاهای دور اداره نمایند.

• برقراری ارتباط

برقراری ارتباط سریع و کار آمد نقشی حیاتی در هر کسب و کاری در هر جای دنیا ایفا می‌کند. فناوری اطلاعات ابزارهایی مانند ایمیل، ویدئو کنفرانس، پیامک و... در اختیار کار آفرینان یا کسب و کارها قرار می‌دهد. این ابزارها جهت برقراری کار آمد و مؤثر با دنیای تجارت ضروری می‌باشند. فناوری اطلاعات منابع مورد نیاز شرکت‌ها جهت برقراری سریع و کار آمد را فراهم می‌آورد. مردم به کمک فناوری اطلاعات نه تنها سریع‌تر به هم متصل می‌شوند، بلکه هم چنین قادر می‌گردند افراد هم فکر را شناسایی نموده و پیشنهاد کمک نمایند و در عین حال پیوند‌ها را مستحکم‌تر سازند.

• ذخیره سازی و حفاظت اطلاعات

فناوری اطلاعات گزینه‌هایی کم هزینه جهت ذخیره سازی و حفاظت از اطلاعاتی که از نظر کسب و کارهای تجاری یا خدماتی دارای اهمیتند فراهم می‌آورد. سرداب‌های مجازی و دیگر سیستم‌های امنیتی از این نوع نه تنها داده‌های حیاتی را ذخیره می‌نمایند، بلکه کنترل دست رسی به این اطلاعات را نیز ممکن می‌سازند. سیستم‌های امنیتی فناوری اطلاعات هم چنین داده‌های مجازی را در برابر هک شدن یا پاک شدن بر اثر خطای فنی محافظت می‌نمایند.

تماس با ما

کارهایی که زمانی به صورت دستی و با استفاده از دست انجام می‌گرفتند اکنون به کمک فناوری‌های کامپیوتری به شکل آسانتر و سریع‌تر انجام می‌گیرند. امروزه دنیای ما به کمک فناوری اطلاعات به میزان گسترده‌ای دچار تغییر شده است، زیرا این فناوری تقریباً در همه‌ی ابعاد زندگی روزمره و جامعه‌ی ما از ابعاد رفاهی گرفته تا ابعاد تجاری ریشه دوانیده است. فناوری اطلاعات به بخشی از زندگی روزمره‌ی ما در قالب استفاده از کامپیوتر، اینترنت، تلفن همراه، فکس، و بسیاری از ابزارهای بی شمار دیگر تبدیل گردیده است.

با ما در ارتباط باشید